Foto: Kim Svensson/Combat Camera/Försvarsmakten

Ungdomsverksamhet för inblick, insikt och engagemang

Intresset för vårt totalförsvar är stort och växer på sig. Allt fler väljer att ta reda på hur saker och ting är organiserat, hur det fungerar och att engagera sig. Det gäller inte minst på ungdomssidan och det bjuds flera möjligheter till introduktion och prova på för pigga i åldersgruppen 15-20 år!

Det här är perfekt för den som söker vägar in för kunskap, gemenskap och utmaningar tillsammans med andra intresserade. Ett möjligt vägskäl och starten på en spännande framtid och kanske t o m karriär.

Så här ser det ut just nu inför hösten och vintern 2022, och för de kurser som anges nedan finns inga krav på förkunskaper eller medlemskap. Följ länkarna för mer info och datum (notera särskilt respektive sista anmälningsdag).

Military Day – ”En introduktion till Försvarsmaktens och de frivilliga försvarsorganisationernas ungdomsverksamhet”. Nio tillfällen på lika många platser över hela Sverige under perioden augusti-december.

Military Weekend – ”För dig som funderar på om du aktivt ska delta i Försvarsmaktens ungdomsverksamhet, men också vill veta vilka alternativ som finns när du fyllt 18”. Sex tillfällen september-november.

Military Camp – ”Mer om samhällets försvar genom besök och information om olika förband inom Försvarsmakten samt Polismyndighet och Räddningstjänst”. Boden, Göteborg och Karlskrona. Samtliga 30/10-4/11.

Tema Armé – ”Inblick i vad som sker på ett arméförband och vad det innebär att tjänstgöra i Försvarsmakten. Under kursen får du prova på olika militära aktiviteter, genomföra studiebesök, få yrkesinformation samt tillfälle att se på materiel och fordon”. Skövde 31/10-4/11

Tema Luftvärn – ”Veckan innehåller moment som har koppling till luftvärnet och de system som finns och ska anskaffas … Även studiebesök, idrott, prova på olika militära aktiviteter, yrkesinformation, information om utlandstjänstgöring samt tillfälle att se på materiel och fordon som finns inom Försvarsmakten.” Halmstad 30/10-4/11

|||

Försvarsutbildarna
Försvarsmakten – Försvarsfrivilliga organisationer
Försvarsmakten – information och fakta – för skolor och ungdomar

Läs även Semper Miles: Allt fler ansluter till vårt försvar och Fler än någonsin gör tummen upp för Försvarsmakten samt Det finns plats för dig i frivilligförsvaret

(Bilden: Ungdomsverksamhet vid ett tidigare tillfälle. Foto: Kim Svensson/Combat Camera/Försvarsmakten)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]