Foto/Upphovsrätt: Linus Hallsenius / discovery+ och Kanal 5

Svenska kändisar i fysiskt och mentalt krävande Boot Camp

Den här sortens TV där såväl kändisar som vanligt folk anmäler sig för att enskilt och samarbetandes i grupp utmanas i tuffa miljöer och situationer, väcker intresse och har under senare tid vuxit på sig även i Sverige.

Om hörnet står nya serien Kompani Svan där tolv kända svenskar, under ledning av Gunde Svan och Mikael Tornving m fl, drar på sig M90 och placeras i ”ett stenhårt fysiskt och mentalt boot camp” på en militäranläggning utanför Kiruna (möjligen Kalixfors, se nedan). Ett slags, som vi uppfattar det, mellanting mellan Elitstyrkans hemligheter och The Island Sverige. Ja, det kan nog fungera.

Kompani Svan är baserat på norska formatet och succén Kompani Lauritzen som där följts av över miljonen tittare och hunnit in på sin tredje säsong.

Än håller man på detaljerna men det här kan, om man tar det för vad det är, absolut falla många på läppen och mer om den nya serien kommer garanterat när vi rycker fram emot och närmar oss premiären.

Deltagarna som ska testa sina mentala och fysiska gränser och kämpa för att bli slutlig vinnare är presenterade. Dessa är: Niclas Wahlgren, Agneta Sjödin, Daniel Paris, Doreen Månsson, Elisa Lindström, Joy M’Batha, Magnus Hedman, Viktor Frisk, Lulu Carter, Anton Ewald, Harald Treutiger och Josephine Qvist. En intressant blandning där var och en tillför styrkor och medför svagheter, att förhålla sig till enskilt och gemensamt.

Kompani Svan produceras av Strix Television och kommer att visas på Kanal 5 och Discovery Plus med start i oktober. Nedräkningen har börjat!

Discovery Networks Sverige

Försvarsmakten Jobb & Utbildning – Träna inför grundutbildningen
Försvarsmakten – Försvarsmaktens träningsklubb (appen stängd men kom igång/fortsätt via hemsidan)
Försvarsmakten – Mental träning under GMU (handledning)

Läs även Semper Miles: Sveriges tuffaste utmaning är tillbaka och Något avsides lever fortfarande anläggningen med tradition av mystik och sekretess samt Kända förutsättningar och nya tag i bitiga Para Endurance Race 2021 och Dokumentär om vägen till att bli jägare producerad av K 3 och Långhållsskytte lockar allt fler och första VM är i antågande

(Bilden: Deltagarna urlastade i terrängen. Något beskuren bild. Foto/Upphovsrätt: Linus Hallsenius / discovery+ och Kanal 5.)

– Tough physical and mental challenges for twelve Swedish celebrities, on a military base in Lapland. New TV series premieres in October

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]