Foto: Håkan Jönsson/Försvarsmakten

Dags för Marindagen

Vilken alldeles fantastisk lördag det ser ut att kunna bli i Karlskrona med massor av aktiviteter, här och där av det extra slaget då Marinen i år stolt firar megajubileum: 1522-2022.

Här vankas utställningar av alla de slag med personal, materiel, fordon och farkoster för Sjö, Luft och Mark, föreläsningar, se och prova på, rekrytering, musikframträdanden och inte minst uppvisningar (se direktlänk till programmet nedan).

Marindagen bjuder på något för alla oavsett grad av- eller inriktning för intresset. Det gäller alla åldrar. För de yngsta anordnar man lek i ”Minimarinen”.
Vidare finns Hemvärnet, flera frivilliga försvarsorganisationer, veteran-, kamrat- historiska- och museiorganisationer på plats liksom FMV och representanter för vår försvarsindustri.

Det var ett tag sedan sist. Det torde öka på intresset avsevärt, och det med allt extra gott i och med 500-årsfirandet, så passa på!

Den här gången samlar man sig och dukar upp i de östra delarna kring Bastion Aurora, Kungsbron, Trolle båthamn och kyrkområdet. Det betyder inga begränsningar avseende besökarnas nationalitet eftersom man flyttat utanför/intill själva Marinbasen. (Det betyder också att man kommer aningen närmare Marinmuseum på Stumholmen, alltid värt ett besök.)

Tid och plats: Lördag den 13 augusti, klockan 10:00-16:00, Karlskrona (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy m m)

Försvarsmakten – Program Marindagen

Försvarsmakten – Marindagen 2022

Försvarsmakten – Skulden betalad

Försvarsmakten – Marinen

Läs även Semper Miles: Jubileumsår för den svenska Marinen som firar 500 och Ännu bättre Visby och framtagande av nästa generation svenska korvetter samt Officiell invigning av ubåtsrondellen och Kärnvapenbestyckad ubåt fast utanför Karlskrona

(Bilden är från Marindagen ett tidigare år. Foto: Håkan Jönsson/Försvarsmakten.)

– Swedish Royal Navy, in service since 1522, celebrate 500 years and action packed Navy Day, Saturday 13th August

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]