Foto: Antonia Sehlstedt/Försvarsmakten

Återinvigning – I 21 är stolt tillbaka

Återkomsten är en välkommen, viktig händelse som på flera sätt stärker försvarsförmågan, regionen och nationen! Söndag den 16 januari är det åter dags för en lika delar viktig som kär återkomst för vårt totalförsvar. Västernorrlands regemente I 21 med Jämtlands fältjägarkår återinvigs med högtidliga ceremonier på regementets två orter (anpassat till rådande restriktioner och rekommendationer).

I Sollefteå håller man sig utomhus och bjuder in allmänheten att delta i regementsparken, Hågesta, med början klockan 11:00. Närvarar och talar gör Prins Carl Philip, försvarsminister Peter Hultqvist, överbefälhavare Micael Bydén och chefen för I 21, överste Jonas Karlsson. I Östersund blir det en sluten tillställning för inbjudna under måndagen.
Det här är en stor händelse och torde intressera många. Därför kommer ceremonin även göras tillgänglig digitalt och sänds Live via regementets Instagramkonto.

Efter drygt 20 år i malpåse är man tillbaka!

Regementschefen Jonas Karlsson har anknytning. Han började sin militära karriär och gjorde många år på Jämtlands fältjägarregemente (I 5), vidare med Göta ingenjörregemente (Ing 2), i utlandstjänst som chef för ett internationellt team på den afghanska arméns ingenjörsskola, han har varit delaktig i nationell försvarsplanering på Högkvarteret och kommer senast från tjänsten som chef för Hemvärnets stridsskola.

Den förestående invigningen i Sollefteå och Östersund är en del av de välbehövliga återetableringarna, där vi tidigare kunnat glädjas åt återkomsten av Norrlands dragonregemente, Älvsborgs amfibieregemente, Dalregementet samt Upplands flygflottilj, och framöver ansluter även Bergslagens artilleriregemente.

Instagram – Västernorrlands regemente

Försvarsmakten – Västernorrlands regemente I 21

Wikipedia – Västernorrlands regemente

Försvarsmakten – Jämtlands fältjägarkår

Wikipedia – Jämtlands fältjägarkår

Läs även Semper Miles: Nya regementsområden för I 21 i Sollefteå och Östersund och Dalregementet är stolt åter samt Upplands flygflottilj äntligen tillbaka och Högtidlig återinvigning av Amf 4 i Göteborg och Dags för högtidlig återinvigning av jägarregementet K 4

(Bilden med soldater ur Västernorrlandsgruppen under övning är från ett annat, tidigare tillfälle. Något beskuren bild. Foto: Antonia Sehlstedt/Försvarsmakten.)

– Swedish regiment ”Västernorrlands regemente” or ”I 21” to be officially reestablished on Sunday 16th January

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]