Foto: Joakim Berndes

Almedalen på riktigt är åter 2022

Dags igen för samling till Almedalsveckan i Visby, där politiker, makthavare, journalister, företagare, tyckare m fl gärna minglar och möts bland alla besökare och åhörare, bland sympatisörer och folk av annan åsikt. Det här har ju inte för inte kallats ”världens största demokratiska mötesplats”.

Årets upplaga är sunt komprimerad och löper över fem dagar, 3-7 juli, där man tar ny fart efter tider av distans och digitala lösningar. Det bådar gott. Här vankas åter massor att se, höra och göra. Arrangören räknar med närmare 100 000 besökare och inte mindre än 2 253 evenemang och träffpunkter finns listade!

I det förbättrade programmet på officiella hemsidan, är det lätt att scrolla bland alla dagar och händelser och kanske framförallt ange sökord för att kunna zooma in på ämnesområden och finna arrangörer av intresse.

Försvarsrelaterade ämnen och evenemang finns av förklarlig anledning varje dag. Omvärldsläget är ansträngt med ryskt krig i Europa, Sverige återuppbygger försvar och säkerhet och är på väg att bli medlem i Nato. Försvarsmakten själva samlar sina seminarier till måndag och tisdag, på HMS Belios som ligger i Visby hamn, där bland andra ÖB Micael Bydén, insatschefen Michael Claesson och ställföreträdande chefen för Must Daniel Olsson medverkar.

Med ett stundande val är politiken om möjligt extra närvarande. Som i fjol effektiviseras partidagarna och partiledartalen, med framträdanden på Almedalens stora scen, genomförs förmiddag och kväll. Dessa direktsänds i SVT 2 och online via Almedalsveckan Play (se länkar till respektive framträdande och alla andra sändningar länkade under Almedalsveckan Play nedan).

Söndag 3/7, kl 19:00 Socialdemokraterna
Måndag 4/7, kl 11:00 Moderaterna
Måndag 4/7, kl 19:00 Vänsterpartiet
Tisdag 5/7, kl 11:00 Kristdemokraterna
Tisdag 5/7, kl 19:00 Liberalerna
Onsdag 6/7, kl 11:00 Sverigedemokraterna
Onsdag 6/7, kl 19:00 Centerpartiet
Torsdag 7/7, 11:00 Miljöpartiet

|||

Almedalsveckan – Officiella hemsidan

Almedalsveckan – Program 2022

Almedalsveckan Play

Försvarsmakten i Almedalen 2022

Läs även Semper Miles: Vårt närområde är just vårt och nära och Rejält bergrum till salu på norra Gotland samt Verksamhetsåret samlat i ord, bild och siffror och Alltid Före gör dig lugnare, gladare och starkare

(Bilden är från ett tidigare år. Något beskuren bild. Foto: Joakim Berndes, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en)

– Almedalen Week, The largest annual political arena in Sweden, during 3-7 July

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]