Foto: Stern

Rejält bergrum till salu på norra Gotland

Till synes en god möjlighet för den som är stadd i kassan, som har allt och/eller har ett rekorderligt sug efter något annorlunda.

Före detta militär berganläggning till salu, belägen i Rute, lite avsides mellan Kappelshamn och Fårösund på norra Gotland, tagen i bruk för första gången 1943 och verksam t o m 2006. Nyttovolymen är på ca 1 625 kvadratmeter fördelade mestadels över sju stora, långa rum, tidigare utnyttjade för förråd och som ledningscentral.

Kräver av vad vi förstår en del fix och gör det själv och omfattar endast den underjordiska delen av fastigheten (intilliggande byggnader ovan jord har annan ägare). Begärt pris endast fem miljoner kronor. Se nedan för länkar till bilder, detaljer, budläge o dyl.

Fastighetsbyrån – Rute Västrume 1:41

Hemnet – Rute Västrume 1:41

Google Maps – kartvy, satellitbild och gatuvy

Försvarsmakten – Vår historia – Den stora nedgrävningen

Läs även Semper Miles: Säljes: Bombsäker fastighet från Kalla krigets dagar och FMV:s avskilda men välkända superanläggning samt Tidigare reservbas kan vara på väg tillbaka inom kort och Strid i bebyggelse omfattar även strid UNDER bebyggelse

(Bilden är en illustration. Del av resliga Visby ringmur. Berganläggningen ligger mer avskilt än så och är såklart byggd ”åt andra hållet”. Foto: Stern, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]