Foto: Chmee2

Pax Baltica 2019 fokuserar på den rykande aktuella energifrågan

I tre decennier har Allmänna Försvarsföreningen (AFF) samlat till föreläsningar och samtal för freden och säkerheten i Östersjöregionen, Pax Baltica.

Årets tema är ”Energi Europas ödesfråga – olika val runt Östersjön” med flera föreläsare i ämnet där vi bland övriga namnkunniga finner bl a tidigare försvarsministern Mikael Odenberg, idag generaldirektör för Svenska Kraftnät, Lettlands ambassadör i Sverige, Margers Krams, historieprofessor Kristian Gerner, specialiserad på Öst- och Centraleuropa m fl.

Pax Baltica pågår i sin helhet under dagarna två den 17 och 18 oktober på Konserthuset samt vidare hos Sjöofficerssällskapet (SOSK) och Kungliga örlogsmannasällskapet (KÖMS), i Karlskrona.

Föreläsningarna i Konserthuset torsdag 13:00-17:00 är öppna och det går alldeles utmärkt för den intresserade att närvara utan anmälan eller kostnad. För deltagande i sin helhet, inklusive diskussionsdelen på fredag, måltider o dyl, krävs föranmälan (se nedan).

Allmänna försvarsföreningen, aff, är en ideell förening som är fristående från myndigheter och politiska partier. aaf:s ändamål är att aktivt delta i den säkerhets- och försvarspolitiska debatten genom föredrag, diskussioner och seminarier i syfte att främja Sveriges förmåga att möta såväl militära som andra former av samhällshot.”

AFF – Pax Baltica (mer info om och för deltagare, program, anmälan, o dyl)

Konserthuset, Stortorget 16, Karlskrona – satellitbild, karta, gatuvy m m

Läs även Semper Miles: Öppnar ryska pengar mer svensk zon och fler svenska hamnar? och Experiment utan el, vatten, mat och mobilnät i Nedsläckt land samt Dags för Sveriges största marina övning och Operativ effekt och förmåga på Marinstridsdagarna i Karlskrona

(Bilden är en illustration från ett annat sammanhang. Vindkraftverk på den tidigare militära anläggningen utanför Liepaja, Lettland. Foto: Chmee2, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]