Foto: Veteranmarschen, SVF

Sverige och Norge samlas i Veteranmarschen 2020

Det är den åttonde i ordningen och det blir en speciell sådan. 2020 samarbetar Sveriges Veteranförbund (SVF) med kollegorna och kamraterna i Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner (NVIO). Förvisso med var sin marschsträckning från norr respektive söder men med gemensamt mål där man sammanstrålar i Karlstad.

I Sverige går starten i Jönköping den 3 augusti med nämnda preliminära etapporter som Linköping, Motala, Borensberg, Degerfors och Kristinehamn.

I Norge är det samling till start i Kongsvinger och man sätter av den 2 augusti för att till fots via bl a Sunne och Mårbacka ta sig de dryga 170 kilometrarna till det gemensamma målet.

Syftet är att uppmärksamma alla veteraner som gör och gjort sitt yttersta för freden. Kamratskapen är viktig och man bedriver samtidigt insamlingsverksamhet genom Kamrathjälpen.

Alla som är intresserade att vara med är varmt välkomna, civila- och militära veteraner, insatspersonal, anhöriga och alla som sympatiserar. Som deltagare väljer man själv hur man går. En etapp, flera etapper, eller kanske t o m hela vägen. En fin och viktig manifestation som genomförs tillsammans (och som inte är en tävling).

Detaljerad information och möjligheten att föranmäla sig till start i årets upplaga av Veteranmarschen kommer så håll koll på hemsidan.

Sveriges Veteranförbund (SVF) är en intresseorganisation som engagerar sig före, under och efter insats, för alla veteraner som brytt och bryr sig om att hjälpa utsatta människor i världen. SVF tillvaratar veteranernas och deras anhörigas intressen. Gula bandet säljer vi till förmån för våra veteraner och pengarna går till Kamrathjälpen där vi ger kamratstöd.

Veteranmarschen 2020 – Officiella hemsidan

Veteranmarschen Insamling – Ge en gåva

Gula bandet – Var med och gör skillnad för Sveriges Veteraner!

Sveriges Veteranförbund (SVF)

Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner (NVIO)

Läs även Semper Miles: Veterandagen blir allmän flaggdag och Jubileum och största medaljceremonin någonsin samt Vi hjälper vår granne och vän att slå tillbaka och Granatkastarlösningar med ledande CV90 i Sverige och Norge

(Bilden är från ett tidigare år. Foto: Veteranmarschen, SVF.)

– Swedish and Norwegian Veteran Marches with common goal in Karlstad, August 2020

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]