Foto: Försvarsmakten

Kväll med Sinai i fokus

Nedräkning till intressant och spännande evenemang på Armémuseum. I samarbete med Sveriges Veteranförbund och Fredsbaskrarna Stockholm ges föredrag om insatsen i Sinai.

Författaren och utlandsveteranen Wilhelm Agrell var med i den svenska FN-insatsen i Sinai i krigets slutskede. Han hade även ett hemligt uppdrag: att samla in toppmodern sovjetisk utrustning från slagfälten och skicka den till Sverige. Hör Wilhelm Agrell berätta om sin bok Yom Kippur-kriget och Sverige 1973.”

Hör även förläggare och tidigare signalspanare Thomas Magnusson berätta om Operation Kavkaz. Våren 1970 skickade Sovjet 32 000 man till Egypten med tung utrustning vilket möjliggjorde det egyptiska anfallet.”

Tid och plats: Tisdag den 19 april kl 18:00. Armémuseum, Riddargatan 13, Stockholm (klicka här för karta, satellitbild, gatuvy m m). Inträde 100 kronor och biljett förbokas via Tickster eller i museets reception.

Muséet är för övrigt öppet som vanligt (11-19 med fri entré) så varför inte passa på att dyka upp i god tid och besöka utställningarna i samband med detta?!

Tickster – Köp biljett

Armémuseum

Sveriges veteranförbund

Fredsbaskrarna-Stockholm

Försvarsmakten – Avslutade truppinsatser

Läs även Semper Miles: Veteraner om utlandsuppdrag och erfarenheter i ny digital utställning och Bror Richard Svärd om sina närapå 40 år med svenska insatser samt FN-dagen till heder och minne

(Bilden: ”Patrull ur 56M passerar en sönderskjuten egyptisk stridsvagn någon gång 1974”. Beskuren bild. Foto: Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]