Foto: Michaela Linge/Försvarsmakten

Fräsch bombsäker bunker till salu

Det har förekommit än här än där men de dyker väl inte upp överdrivet ofta ändå. Särskilt som våra underjordiska anläggningar från förr nuförtiden säkert ses över i allt större utsträckning för fortsatt eller ny tjänst.

Här finns i allafall möjligheten att slå till på en inbjudande och samtidigt ytterst diskret fastighet. Gullarp 5:10 belägen i Eslövs kommun mellan Landskrona och Hörby, bara ett stenkast nordväst om centralorten och fem minuter till Eslövs flygfält (799×20 m asfalt).

Ursprungligen en civilförsvarsbunker som stod klar 1974, om 740 kvadratmeter i två våningar, ”utformad för att säkerställa bekvämlighet för mer än 70 personer i upp till 3 månader.” Tomtytan ovan jord är också generös och mäter 8 500 kvadratmeter.

Tidigare ägd av kommunen men av vad vi obekräftat erfar nu privatägd efter utbjudande till försäljning för ett antal år sedan. Hur som helst är anläggningen i mycket vårdat skick med ombonade lokaler och ytor, redo för en ny ägare.

Utropspris endast 4 995 000 kronor. Annonsen med mer detaljerad info, ritningar, film samt över 50 fotografier – och såklart chansen att ge sig i kast med seriöst bud – finns nedan.

Erik Olsson Fastighetsförmedling – Bunker i naturskönt läge

Google – satellitbild, karta, gatuvy m m

Försvarsmakten – Den stora nedgrävningen
Försvarsmakten – När bunkern blev omodern
Försvarsmakten – Igenpluggade eller till salu

Läs även Semper Miles: Våra skyddsrum prioriteras liksom fortsatt utveckling och Beredskapsveckan 2023 samt Krisexperimentet i ett strömlöst Sverige är tillbaka och Strid i bebyggelse omfattar även strid UNDER bebyggelse

(Bilden är en illustration hämtad från ett annat tillfälle och sammanhang. Beskuren bild. Foto: Michaela Linge/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]