Krisexperimentet i ett strömlöst Sverige är tillbaka

Sveriges television bjuder på chansen att se/återse den omtalade serien Nedsläckt land. Den har nu åter gjorts tillgänglig på SVT Play.
Ni vet det där mycket intressanta experimentet som blev till sex avsnitt med talande titlar som t ex Sverige har stannat, Vi måste hitta vatten, Maten är slut m m. Formatet är av ett slags dokusåpakaraktär men hela tiden med ytterst seriösa inslag och noga övervakat samt kommenterat av experter och sakkunniga.

Under tolv dygn levde tio utvalda vanliga människor i ett fingerat strömlöst Sverige. Två grupper som inte riktigt fick veta vad de gav sig in på, och med olika förutsättningar, tvingades tänka annorlunda och kämpa medan TV-kamerorna fångade allt under nästan två sensommarveckor. Det man trodde skulle vara ett spännande semesteräventyr blev något helt annat.

Klart rekommenderbart då alla kan ta det här till sig, om så initialt bara väcka en och annan tanke och på Play kan man välja när och hur man tittar. Kanske läge att sträckkolla?

SVT Play – Nedsläckt land

Rekyl och Semper Miles – Boken Alltid Före

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB
Försvarsmakten – Stöd till samhället
Krisinformation.se
Folkhälsomyndigheten – Coronavirus covid-19

Läs även Semper Miles: Viktiga lärdomar för svensk krissäkerhet och Viktig kunskap om vårt totalförsvar i kurs på nätet samt Nu introduceras en färdig låda med vanlig mat för fyra under en vecka och Tillgänglig läsning utgiven av MSB

(Bilden är en illustration hämtad från ett annat tillfälle. CC0 1.0 https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.en)

– Without electricity and all that come with it. Ten surprised participants in a 12 day around the clock experiment

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]