Återkomsten av ett par framgångsrika serier att se fram emot

Lite närmare besked angående serierna som många av oss går och trampar kring och väntar på. Vilka får vi se fortsättning på och när blir det i så fall? Hur blir det med Our Girl? Succéserierna med koppling till Kalla kriget Deutschland 83 och Weissensee? Och hur blir det med uppföljare för uppstickaren Berlin under samma himmel (Der gleiche Himmel)?

Vi har ju länge haft spaning på det här och byggt en rutin för att manuellt hänga med och kunna presentera nyheten när den kommer. Tålmodigt men när det inte hänt något på många, långa månader fann vi till sist att endast kontakten med de ansvariga skulle kunna bringa klarhet.

På SVT fick vi snabb och bra kontakt men utfallet blev väl inte riktigt fullt vad vi hade hoppats.

Hur det gick för Georgie Lane, kapten James och de andra i Our Girl får vi inte veta eftersom man beslutat att nypa serien. Nej, det blev väl ingen succé i Sverige kan vi tro.

Fortsättningen på Deutschland 83, om östtyske soldaten Martin Rauch som snillrikt planteras i väst som Moritz Stamm, assistent till general Edel i Bonn, finns klar och heter Deutschland 86. Det här är på väg men ”kan komma tidigast till sommaren.

Weissensee har vi väntat länge på eftersom vi trodde att säsong fyra skulle komma redan 2018 eller 2019. Vad händer nu med den mångfacetterade familjen Kupfer när muren precis fallit? Beskedet säger att den nu äntligen är på gång ”förhoppningvis under sommaren eller hösten”.

Och så var det Berlin under samma himmel, där bl a unga snygga Stasiagenten Lars Weber opererar med honungsfällor och förförde bl a Lauren Faber (spelad av svenska Sofia Helin) för att komma åt hemligheter från superanläggningen Teufelsberg i Västberlin. Rykten har länge talat om fortsättning men enligt SVT har det (ännu) inte spelats in något mer.

Så ligger det alltså till. Två förluster men också två segrar. Låt oss fokusera på det positiva, att i sommar och höst åter få följa högkvalitativ spänning och drama i svensk TV. Vi kommer fortsätta att hålla spaning för att när det blir dags återkomma med datum och mer information.

SVT Play – Deutschland 83 (Bild ur serien – Inga avsnitt tillgängliga)

SVT Play – Weissensee (Bild ur serien – Inga avsnitt tillgängliga)

Läs även Semper Miles: Kalla kriget fortfarande hett i Deutschland 86 och Dags att återknyta bekantskapen med Weissensee samt Mer taskspel från DDR i ett delat Berlin till sommaren? och Tredje säsongen av Our Girl är här

(Bilden: Östtyska gränstrupper från ett annat tillfälle. Foto: CC0, PD https://en.wikipedia.org/wiki/Public_domain)

– German success TV-series back on Swedish Television this summer and autumn

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]