Foto: Daniel Antal

Dags att återknyta bekantskapen med Weissensee

Den tyska succéserien Weissensee är tillbaka. Nej, det är inte riktigt dags för fortsättningen utan en återutsändning av den senaste säsong tre. Ett lysande tillfälle att friska upp minnet kring berättelsen om Martin Kupfer, hans bror stasiofficeren Falk och alla de andra i den medryckande berättelsen från bakom järnridån.

I säsong tre har man kommit fram till tiden för murens fall och stormningen av Stasihögkvarteret. Första avsnittet av sex går ikväll 22:50 på SVT2 men kan redan nu, eller närhelst det passar, ses på SVT Play (länk nedan).

Fortsättningen då? Innebär det här möjligen att säsong fyra, som spelades in t o m sommaren 2017, och visades i Tysk TV i maj, är på väg till svensk television inom kort? Sedan tidigare har SVT uttryckt att man ”självklart har för avsikt att sända även säsong fyra”. Någonting säger oss att det är hög tid att återknyta bekantskapen med Weissensee.


Film: The Weissensee Saga Season 3 Trailer (2:01 min)

SVT Play – Weissensee, säsong 3

Wiki – Weissensee

Läs även Semper Miles: Kalla kriget fortfarande hett i Deutschland 86 och Mer taskspel från DDR i ett delat Berlin till sommaren? samt En av Tysklands absolut mest framgångsrika krigsfilmer får fortsättning och Om kriget kom i ny tillgänglig skepnad

(Bilden: ”The Fall of the Berlin Wall”. November 1989. Foto: Daniel Antal, CC BY 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/)

– Season 3 of German successful TV-series Weissensee reruns on Swedish Television. A dear return. Does it mean brand new season 4 is around the corner?

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]