Tredje säsongen av Our Girl är här

Efter två tidigare uppdrag, först i Afghanistan och senast i Kenya med förvecklingar hela vägen hem till Storbritannien, kommer nu säsong tre som drar igång på SVT 1 klockan 22:00 på måndag den 11 februari.

Kapten James team skickas på humanitärt uppdrag till Nepal efter en förödande jordbävning. Där upptäcker de att katastrofer kan ta fram både det värsta och det bästa hos människan.

Händelseutvecklingen överraskar och när man upptäcker Talibanrelaterad människohandel med barn förstärker teamet specialstyrkorna för insats – och det en bra bit från Nepal.

Det här är en helt okej berättelse där vi i första hand följer korpral Georgie Lane i hennes liv och arbete som sjukvårdare i Brittiska armén, men även operatören Elvis och kapten James. Fler karaktärer är aktuella i och med den nya säsongen, bl a den färska rekryten Maisie och den nepalesiske ingenjören Milan.

Fyra avsnitt blir det så långt vilket kan tyckas vara väl lite men med 50 minuter vardera helt utan reklamavbrott motsvarar det 6-8 avsnitt om det sänts i en kommersiell kanal. Serien kommer även att vara tillgänglig på SVT Play.


Film: Our Girl Series 3 Trailer – BBC One (0:30 min)

SVT Play – Our Girl

BBC One – Our Girl, Official programme site

Läs även Semper Miles: Brittiska rekryter på TV och Ärlig dokumentär om soldaternas vardag i krigets Afghanistan samt Kalla kriget fortfarande hett i Deutschland 86 och Fortsättningen på Das Boot är klar och kommer i svensk TV

– British Military Drama Our Girl returns to Swedish TV

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]