Fortsättningen på Das Boot är klar och kommer i svensk TV

Intresset är enormt när kultfilmen Das Boot nu får sin fortsättning. Tack vare Sky Entertainment kan vi se fram emot TV-serien på totalt åtta timmar som tar vid där filmen slutade för många, många år sedan. Vi får följa det tyska ubåtsvapnets hårda kamp, liksom händelseutvecklingen i land när 1941 gått över i 1942. (Missa inte länken till vår tidigare, fördjupande artikel ”En av Tysklands absolut mest framgångsrika krigsfilmer får fortsättning” nedan!)

Att ge sig på att bygga vidare på en så här välkänd och odödlig klassiker ställer krav så produktionen har verkligen inte sparat på krutet. Budgeten har legat på motsvarande knappt 300 miljoner svenska kronor (alltså ca 37,5 miljoner per avsnitt) och flera av skådespelarna är kända från andra produktioner, t ex Game of Thrones och Mad Men.

Här hemma har Sveriges television redan gjort slag i saken och säkrat sändningsrättigheterna och man är i gott sällskap. Das Boot har så långt köpts in till över 100 länder världen över! Som tur är dubbar vi inte film och TV i Sverige så vi får dessutom uppleva originalspråket.

Fansen är många och i alla åldrar, från de som såg originalfilmen på 1980-talet, de som hittat till filmen sedan dess och det tillkommer strax massor av nya. Om SKY förvaltat den flerfaldiga Oscarsvinnaren på rätt sätt blir det fantastiska tittarsiffror för TV-serien, något som dessutom ligger till grund för att det mycket väl kan tänkas bli ytterligare fortsättning.

Premiärdatumet är satt till 23 november – i Tyskland. När den kommer att visas i SVT återstår att se. Med lite tur dröjer det inte allt för länge. Kanske rent av något att se fram emot under ett gäng mörka vinterkvällar.


Film: Sky Das Boot Trailer 1 (0:30 min)


Film: Sky Das Boot Trailer 2 (0:30 min)

Läs även Semper Miles: En av Tysklands absolut mest framgångsrika krigsfilmer får fortsättning och Succén Okänd soldat snart i var mans hem samt Någonstans i Sverige redan idag och Dags att återknyta bekantskapen med Weissensee

– On november 23rd the wait is over. Sky presents the TV-series Das Boot. Sold to, and ready for millions of fans in over 100 nations!

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]