Foto: Niclas Pihl/Försvarsmakten

Sveriges hemvärn och militära ledning på riksmöte i helgen

Det har blivit dags för rikshemvärnsting igen där representanter för samtliga svenska hemvärnsbataljoner och den högsta militära ledningen kommer samman under några dagar. Det är ett viktigt sammanträde som genomförs vartannat år. Den här gången under veckoslutet 8-10 november i Sunne, Värmland.

Utskottsarbetet inleds på fredag och lördag klockan 13:00 är det högtidligt öppnande.

Tinget är högsta beslutande instans inom Hemvärnets medinflytande och ”en viktig del av vår förmågeutveckling”. Här avhandlas bl a verksamhet och bokslut för perioden som gått, val av rikshemvärnsråd för kommande mandatperiod, informationsarbete, medaljceremonier, omfattande motionsarbete som rör utvecklingen av Hemvärnet, i år 157 stycken, med allt från ekonomiska spörsmål, bärande av medaljer, lösningar för handräckningstjänst till införande av drönare, granatkastare m m.

Rikshemvärnschefen Stefan Sandborg leder verksamheten där flera förbandsrepresentanter, politiker m fl kommer att närvara och tala, med överbefälhavare Micael Bydén och försvarsminister Peter Hultqvist i spetsen. Det lär bli välfyllda och intressanta dagar i Värmland till helgen.

Hemvärnet – Rikshemvärnsting 2019, inkl direktlänkar till motioner

Hemvärnet – Officiella hemsidan

Läs även Semper Miles: Nya boken Maria är med i Hemvärnet lyfter fram, förklarar och hyllar och Ovanlig syn både här och där när det vankas Uniform på jobbet-dag samt Tusen soldater tillsammans med myndigheter m fl i försvar av Västerås och Ett år med nya Rikshemvärnschefen

(Bilden är från ett annat, tidigare tillfälle. Foto: Niclas Pihl/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]