Uniform på jobbet-dagen 2022

Det är en speciell dag, onsdag den 20 april, för då är det nämligen Uniform på jobbet-dagen igen och vi kan räkna med att få se svenska fältuniformer lite här och där i vardagen.

Ett särskilt tillfälle där många hemvärnssoldater passar på att visa sitt engagemang genom att bära uniformen i sina civila roller för en dag. Och de är många som utgör den här viktiga faktorn att räkna med i Sveriges försvar, så nog kommer de att märkas alla gånger.

För fjärde året i rad genomförs manifestationen i syfte att ”synliggöra landets många hemvärnssoldater och att väcka intresset för Hemvärnet”. Från och med i år och framåt återkommer Uniform på jobbet-dagen på en bestämd tidpunkt, nämligen onsdagen i vecka 16. Japp, i morgon, så:

Håll ögonen öppna, heja, gör tummen upp eller skicka åtminstone en svag, gillande nickning när du får syn på någon i uniform i morgon. Det är de värda.

Försvarsmakten – Hemvärnet

Läs även Semper Miles: Allt fler ansluter till vårt försvar och Hemvärnet fyller jämnt och behövs mer än någonsin samt Det rekorderliga folket och Nya boken Maria är med i Hemvärnet lyfter fram, förklarar och hyllar

(Bilden är en illustration från ett annat sammanhang för Hemvärnet. Foto: Semper Miles.)

– Swedish Home Guard Annual Uniform at Work Day, Wednesday

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]