Foto: Johan Lundahl/Combat Camera/Försvarsmakten

Hemvärnet fyller jämnt och behövs mer än någonsin

Hemvärnet, en stor och viktig del av Försvarsmakten grundades officiellt den 29 maj 1940 och fyllde därmed respektabla 80 år i år. En organisation som utvecklats väl genom åren som flytt och som idag är modernt och klarar många, många uppgifter för nationen.

Det hela uppmärksammades där i våras men som alla vet var det verkligen inte läge för större, samlande firande p g a Corona. Det blev i alla fall begränsade sammankomster, digitalt hurrande och stolta hälsningar i sociala medier samt presenterandet av en medryckande jubileumsfilm.

Ett nytt datum för mer officiellt och ”centralt” firande sattes längre fram för att bli av den 4 december, passande nog samma dag som Hemvärnet genomför sin, av samma orsaker, försenade Uniform på jobbet-kampanj. I morgon är vi där och även om pandemiläget ännu inte är under kontroll och tillåter några utsvävningar hoppas vi på mycket uppmärksamhet.

Hjärtliga gratulationer än en gång!

Film: Hemvärnet 80 år (1:15 min)

Hemvärnet- Officiella hemsidan

Mitt Försvarsmakten – Ansökan till Hemvärnet

Läs även Semper Miles: Hemvärnet lockar fler och Det rekorderliga folket samt Ett år med nya Rikshemvärnschefen och Nya boken Maria är med i Hemvärnet lyfter fram, förklarar och hyllar

(Bilden är från ett annat, tidigare tillfälle. Foto: Johan Lundahl/Combat Camera/Försvarsmakten. Filmen: Försvarsmakten Youtubekanal.)

– Swedish Home Guard since 1940. Today, a developed and very modern military branch

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]