Skydda dig mot brand – testa din brandvarnare

Den första december är det Brandvarnardagen. Kampanjen som arbetades fram tillsammans av räddningstjänsterna, Brandskyddsföreningen, BrandvarnareGruppen, Sveriges Allmännytta (tidigare SABO), Svensk försäkring, Fastighetsägarna Sverige, länsstyrelserna och MSB har genomförts årligen sedan 2012.

Testa din/dina brandvarnare idag! Det tar bara några sekunder att trycka på den lilla knappen men kan göra stor skillnad!

Omkring en halv miljon svenska hem beräknas sakna fungerande brandvarnare, helt och hållet eller så finns det monterat men klarar inte av att göra sitt jobb om olyckan skulle vara framme.
Har du ingen brandvarnare (eller upptäcker att den du har inte fungerar) är det en perfekt dag att köpa hem och sätta upp en ny och fin, eller varför inte några stycken?!

Missa inte heller att utnyttja den smarta SMS-tjänsten där du själv bestämmer när och hur du vill bli påmind att testa dina brandvarnare framöver. Helt gratis och finns direktlänkad här nedan.

Aktiv mot brand – Få gratis SMS-påminnelse

Brandskyddsföreningen Sverige – Idag är det Brandvarnardagen

Läs även Semper Miles: Nödnumret och nödnumrets dag samma i hela EU och Sabotage mot blåljuspersonal kan ge upp till livstids fängelse samt Svenska flygplan för brandbekämpning i beredskap från Saab och En liten grej av ren omtanke i julklapp

(Bilden, MSB – kampanjen Aktiv mot brand.)

– Check your Automatic Fire Alarm/Smoke Detector to make sure it is actually working in your home. National Campaign Day 1st December

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]