Foto: Dirk Vorderstraße

Innovation och kvalitet från Snigel när Tyskland uppgraderar

Det ska ha varit på gång sedan en tid men nu ser det ut som att Bundeswehr fått klartecken, kapital och genomför viktiga investeringar. Bland annat köper man i ett svep in rejält med toppmoderna ryggsäckar.

Svenska Snigel Design, som tidigare har gjort affärer med den tyska försvarsmakten, får förtroendet att leverera 250 000 system om 30 liter och 110 liter samt flera sorters packpåsar att ha i/med dessa.

Enligt färska siffror från tyska försvarsministeriet finns närapå 265 000 militärt och civilt anställda i Bundeswehr så det är en betydande uppgradering som kan anses omfatta alla som bär. Bara att gratulera!

Hemlighållet in i det sista. Från tyskt håll fick vi på omvägar nys om det här i slutet av veckan som gick och ännu är informationen synnerligen knapphändig. Inga kommentarer i nuläget från vare sig Tyskland eller den svenska leverantören.

Semper Miles har tidigare haft nöjet att besöka Snigel Design och ta en närmare titt på verksamheten. Därför kommer inte den aktuella affären och valet av leverantör, som någon total överraskning. Här finns ett otroligt driv med mångårig erfarenhet på utrustningsområdet, med utveckling och tillverkning av en rad innovativa och högkvalitativa system, produkter och persedlar. Framförallt för försvar och säkerhet, räddningstjänst o dyl, i Sverige och flera andra länder. Företaget och sortimentet är även välkänt och populärt bland privatpersoner för uteliv som vandring, bergsklättring, jakt och fiske m m. Snigel Design var också en av aktörerna som tog sig långt, men föll mer eller mindre på målsnöret, i upphandlingsracet för Nordic Combat Uniform, NCU!

För den som likt våra tyska vänner förstår och suktar efter ryggsäckar som verkligen står pall, finns det flera att välja på från Snigel. Önskar man något liknande de som nu är aktuella rekommenderar vi att man tar en titt på t ex ”100L BACKPACK 2.0” och ”50L MISSION BACKPACK 2.0” eller kanske ”30L MISSION BACKPACK -16”. Snigel har ingen egen direktförsäljning men se länk nedan för av dem rekommenderade återförsäljare!

Enligt vad vi erfar kommer produktion och leveranser att gå igång snarast och pågå bort emot 2025.

Snigel Design – Retailers (rekommenderade återförsäljare i Sverige och världen)

Snigel Design – Officiella hemsidan

Bundeswehr – Tyska försvarsmakten

Läs även Semper Miles: Mer toppklass på den marina fronten och Nu kommer det fördjupade svensk-tyska försvarssamarbetet samt Tyska terränglastbilar är beställda för våra Patriot-system och Nya flygplan beställda från Tyskland och Klart med val av system och leverantör för NCU

(Bilden är en illustration från ett annat, tidigare tillfälle. Beskuren bild. Foto: Dirk Vorderstraße, Flickr, CC BY-NC 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/)

– The Swedish Maufacturer SNIGEL DESIGN to deliver 250.000 innovative and high end Backpacks as Bundeswehr steps up

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]