Foto: Eugenio Castillo Pert

Mer toppklass på den marina fronten

Saab blir huvudleverantör när tyska marinens fregatter av Brandenburg-klass ska moderniseras under kommande år.

Kontraktet är undertecknat och omfattar bland annat nya marina radarsystem (Giraffe 4A och Giraffe 1X), stridsledningssystem (9LV Combat Management System) och eldledningssystem (Ceros 200).

Vi är stolta att Tyskland väljer Saab för att leverera och integrera ledningssystemet när fregatterna moderniseras. Nu ser vi fram emot att fortsätta att bidra till att stärka Tysklands inhemska förmåga gällande integration av stridsledningssystem och att skapa ett stort mervärde och tjänsteutbud i Tyskland. Kontraktet kommer att stärka vår relation med Tyskland under många år framöver”, säger Saabs VD Micael Johansson i ett pressmeddelande.

Ordervärdet motsvarar ca 4,6 miljarder svenska kronor och löper över perioden 2021-2030. Arbetet kommer att utföras i Tyskland, Sverige och Australien.

Saab – Products – Naval

Bundeswehr – Deutsche Marine – Die Fregatten der Brandenburg-Klasse

Bundeswehr – Die Marine

Läs även Semper Miles: Ledningssystem från Saab för Bulgariens nya toppmoderna fartyg och Saab i fler affärer för radar och kommunikation samt Fortsatt och mer RBS15 till tyska marinen och Ännu bättre Visby och framtagande av nästa generation svenska korvetter

(Bilden med F216 Schleswig-Holstein är från ett tidigare tillfälle. Något beskuren bild. Foto: Eugenio Castillo Pert, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en)

– Saab to deliver and integrate new naval radars and fire control directors for the German Navy

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]