Foto: Copyright Saab AB

Fortsatt och mer RBS15 till tyska marinen

Tidigare idag meddelade Saab att man mottagit en beställning på Robotsystem 15 (RBS15) från sin tyska partner Diehl Defence för leverans till tyska marinen, som är nöjda användare sedan 2011. Nu handlar det om att utrusta korvetterna av Braunschweig-klass (K130).

Vi är stolta över att stötta den tyska marinen med ytterligare RBS15-system. Det här ramavtalet innebär en viktig milstolpe i vårt långsiktiga samarbete med Diehl Defence och vår relation med Tyskland. Nu ser vi fram emot att fortsätta bygga partnerskapet och stötta den tyska marinens förmåga med våra robotsystem”, säger Micael Johansson, Saabs VD och koncernchef.

RBS15, den långräckviddiga sjömålsroboten med allvädersförmåga som kan avfyras från flera olika plattformar, beskrivs som den mest avancerade som finns på marknaden och inte mindre än sju nationer använder den idag: Sverige, Finland, Tyskland, Polen, Kroatien, Thailand och ett land som inte vill skylta med sin kapacitet.

Den aktuella tyska ordern för Deutsche Marine kommer levereras 2022-2026 och är värd 1,7 miljarder svenska kronor och är en del av ett ramavtal som möjliggör framtida beställningar som för Saab är värd ytterligare 1,5 miljarder.

Film: Saab RBS15 MK3 Surface to Surface Missile (2:57 min)

Saab – The RBS15 family – A superior anti-ship missile solution

Bundeswehr – Deutsche Marine – Die Korvetten der Braunschweig-Klasse

Bundeswehr – Deutsche Marine

Läs även Semper Miles: Nya tyska korvetter förbereds för RBS15 och Premiärministern nöjd och stolt över försvaret och svenska robotar samt Svenskt när östra Europa ökar försvarsförmågan och Närmare samarbete för ett säkert Östersjön

(Bilden: En RBS15 MK3 susar målmedvetet fram i skärgårdsmiljö. Foto: Copyright Saab AB.)

– Saab has received an order from its German partner Diehl Defence for more RBS15 Long Range, All Weather Anti-Ship missile systems to the Braunschweig-Class Corvettes of the German Navy

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]