Foto: Totalförsvar Öland

Totalförsvar Öland 2022

Ta tillfället i akt, ni som varit där tidigare, ni som funderat men skjutit på det, och alla andra som önskar uppleva något intressant och trevligt.

Efter två års uppehåll, i och med pandemirestriktioner o dyl, är Totalförsvar Öland tillbaka och man tycks ta vid med ackumulerad energi.

Bland de medverkande finns Försvarsmakten med extra god representation av Hemvärnet och våra försvarsfrivilliga organisationer, Polisen, Räddningstjänsten, Kustbevakningen, Sjöfartsverket, Sjöräddningssällskapet, intresseföreningar, kommuner, region och län m fl.

Precis som tidigare år kan man här se fram emot en heldag med blandade, relaterade inslag, med personal, materiel, förevisningar och uppvisningar av olika slag, JAS 39 Gripen dundrar över, flyguppvisning med Team 50, och i årets seminarium som samlar flera namnkunniga, fokuseras det på Natomedlemskap, om fördelar och effekter för svenskt försvar. Aktuellt så det förslår!

Tid och plats: Lördag den 1 oktober kl 10:00-16:00. Stora Rör (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy m m)

Film: Totalförsvar Öland – Eldöverfall (1:23 min)

Totalförsvar Öland – Officiella hemsidan med detaljerad info m m

Totalförsvar Öland – Program 2022

Folk och försvar

Försvarsmakten – Totalförsvaret

Läs även Semper Miles: Samling till Krisberedskapsveckan och Vårt närområde är just vårt och nära samt Drömmen om ett svenskt totalförsvar är stark och Totalförsvarsplikt för alla

(Bilden är från en tidigare upplaga. Foto: Totalförsvar Öland. Filmen: Totalförsvar Öland Youtubekanal.)

– Total Defence Day on Öland island, Saturday 1st October

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]