Foto: Astrid Amtén Skage/Forsvarsmakten

Sveriges bästa chef är officiellt ÖB Micael Bydén

Redan att vara aktuell för priset som årets chef är prestigefyllt och att hänga med ända fram till finalen är något alldeles särskilt. Under eftermiddagen avgjordes det hela på en onlinegala.

Det är tidningen Chef, organ för Ledarna, som varje år lyfter fram den som utifrån många, många kriterier sticker ut och kan koras som den bäste.
Juryarbetet är digert och har pågått i månader. Utifrån hundratals nominerade återstod tre: Johan Carlson, generaldirektör Folkhälsomyndigheten samt Heléne Mellquist, vd Volvo Penta och Micael Bydén, överbefälhavare.

Nu står det klart, något vi anat en längre tid, att Sveriges bästa chef heter Micael Bydén och är Sveriges överbefälhavare. Vi tackar och gratulerar!

Motiveringen lyder: ”Med ett unikt värderingsstyrt ledarskap har han styrt från nedskärningar till tillväxt och ökat förtroendet såväl internt som externt. Denna chef har framgångsrikt arbetat för mångfald och bidragit till att verksamheten i dag ses som en attraktiv arbetsplats. Med en närvaro utöver det vanliga i såväl det lilla mötet, som i det stora sammanhanget, värnar han den mellanmänskliga relationen och samlar respekt i alla led. En modern, modig och mogen förändringsledare av rang.”

Missa inte att läsa den längre vinnarintervjun:

Tidningen Chef – Årets Chef 2021: Överbefälhavare Micael Bydén, Försvarsmakten

Försvarsmakten – Överbefälhavaren

Läs även Semper Miles: I täten tillsammans med sina medarbetare på alla nivåer och Missa inte ÖB som värd i sommarprogrammet samt Flygvapenchefen ny ÖB och Chefer som känns igen från förr och nu

(Bilden: Överbefälhavaren under Aurora 17. Beskuren och fixad bild, SM. Foto: Astrid Amtén Skage/Forsvarsmakten.)

– Supreme Commander of the Swedish Armed Forces named Best Manager in whole Nation

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]