Foto: Antonia Sehlstedt/Försvarsmakten

I täten tillsammans med sina medarbetare på alla nivåer

Idag har det hunnit passera fem år sedan den där alldeles speciella torsdagen den första oktober 2015 när flygvapenchefen Micael Bydén befordrades till general och tillträdde tjänsten som Sveriges överbefälhavare, den tolfte i ordningen. Det var tuffa tider och han hade dessutom att axla manteln efter driftige och populära Sverker Göranson.

Jag tar befälet!” Det blev en rivstart och valet av Bydén visade sig vara gott. Semper Miles kunde redan efter första halvåret rapportera: ”Här finns visioner som inrymmer framtidstro och en härligt sund tjurighet att kämpande bygga och klara i stort sett vad som helst. Något resten av samhället kan lära sig mycket av.”

Sedan dess har det hunnit hända en hel del där såväl styrkan som folkligheten återuppbyggts med en allt större förståelse och ett växande intresse hos allmänheten för såväl militärt- som totalförsvar. En pågående utveckling som måste fortgå och noga underhållas.

Det handlar om så mycket mer än att dela ut order. Att leda rikets försvar är ett enormt ansvar där lyhördhet, föredöme och handlingskraft utgör viktiga delar. Det känns verkligen att Överbefälhavaren går i täten vad gäller detta, tillsammans med sina medarbetare på alla nivåer som han ofta lyfter fram, men även på egen hand när så behövs.

Stort grattis och tack Micael Bydén för de fem åren av hårt arbete som passerat och lycka och välgång för allt som komma skall.

Försvarsmakten – Överbefälhavaren

Försvarsmakten – CV Överbefälhavare, General Micael Bydén

Försvarsmakten – Alla våra överbefälhavare

Läs även Semper Miles: Avlösning i toppen idag och Överbefälhavaren stark i Agenda samt ÖB har beordrat permanent närvaro på Gotland fr o m nu och Missa inte ÖB som värd i sommarprogrammet

(Bilden är från ett tidigare tillfälle. Foto: Antonia Sehlstedt/Försvarsmakten)

– Congratulations and Thank You to General Bydén, today five Years as Supreme Commander of the Swedish Armed Forces

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]