Foto: Monica Sandsvik Svensson/Försvarsmakten

Större totalförsvarsövning med alla komponenter

Just nu pågår den omfattande och två veckor långa totalförsvarsövningen Vildhussen på flera platser i mellersta Sverige, närmare bestämt i Jämtland och Västernorrland.

Omkring 1 500 deltagare från Försvarsmakten, Polisen, Räddningstjänsten, kommuner och länsstyrelser m fl samarbetar nära under perioden 9-22 maj för militär och civil försvarsverksamhet.

Det här kommer såklart att märkas av i vardagen med personal i rörelse, buller från skjutfält m m. Särskilt i och kring kommunerna Sollefteå och Ragunda som utgör centrum för övningen, där det utöver allt annat kommer att genomföras masskademoment i Hammarstrand den 18 maj, och final med stridsmoment i centrala Sollefteå lördag den 21:a.

Övningen är noga planerad och allmänheten informerad.

Försvarsmakten – Totalförsvaret

MSB – Totalförsvar och civilt försvar

Västernorrlands regemente med Jämtlands fältjägarkår, I 21

Läs även Semper Miles: Beslut för mer pengar till totalförsvaret och Viktig kunskap om vårt totalförsvar i kurs på nätet samt Totalförsvarsplikt för alla och Återinvigning – I 21 är stolt tillbaka

(Bilden är från ett annat, tidigare övningstillfälle. Något beskuren bild. Foto: Monica Sandsvik Svensson/Försvarsmakten.)

– Two Weeks with Civilian- and Military defence exercise ”Vildhussen” in Mid-Sweden during May

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]