Foto: Charlott Petersson/Försvarsmakten

Nationella totalförsvarsdagen 2022

Sverige bygger upp förmågan civilt och militärt och bjuder i helgen in till Nationella totalförsvarsdagen för att visa hur, omfattningen, öka det allmänna intresset och understryka att vi alla har viktig del i detta.

Det vankas mycket spännande och nyttig information, utställningar med fordon och materiel, förevisningar i luften, på land och i vattnet, utmaningar att ta sig an, musikuppträdanden m m.

Under dagen får besökarna möjlighet att få bättre koll på sin och Sveriges beredskap, se verksamheter där flera aktörer arbetar tillsammans, ta del av prova-på-aktiviteter och tävlingar, se flyguppvisning, träffa frivilligorganisationer och hitta möjligheter att själva engagera sig i totalförsvaret.” Se programmet som finns länkat nedan!

ÖB, general Micael Bydén och MSB:s generaldirektör Charlotte Petri Gornitzka m fl är på plats med sina organisationer och medarbetare i ryggen. Totalt ett 40-tal civila- och militära utställare på flera håll, som Hemvärnet, frivilligförsvaret, Myndigheten för psykologiskt försvar, Polisen, Kustbevakningen, Tullverket, Sveriges veteranförbund, Räddningstjänsten, SOS Alarm, Svenska kraftnät, Säkerhets- och försvarsföretagen SOFF, Saab och många fler.

Nationella totalförsvarsdagen 2022 är ett arrangemang mellan Försvarsmakten, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap samt Länsstyrelsen Skåne och Malmö stad.

Visa av tidigare evenemang av den här sorten vet vi att det lär blir en fulladdad dag med något för alla, som inte får missas!

Tid och plats: Lördag den 18 juni kl 10:00-22:00. Stortorget, Posthusplatsen, Nyhamnen och Hullkajen i Malmö.

Nationell totalförsvarsdag – officiella hemsidan

Direkt till Program – med info om aktiviteter, tider, medverkande m m

Direkt till Karta – med översikt över platser och utställare

Försvarsmakten
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB
Länsstyrelsen Skåne
Malmö stad

Läs även Semper Miles: Beslut för mer pengar till totalförsvaret och Viktig kunskap om vårt totalförsvar i kurs på nätet samt Totalförsvarsplikt för alla och Verksamhetsåret samlat i ord, bild och siffror och Alltid Före – Ingen är bättre lämpad att lösa det här än du

(Bilden är från ett annat, tidigare tillfälle. Något beskuren bild. Foto: Charlott Petersson/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]