Foto: Rebecka Signäs/Försvarsmakten

Möjlighet till tjänst och framtid på ubåt

Grundutbildning i höst? Varför inte söka till ubåtsvapnet?! Det tipsar Första ubåtsflottiljen om i dagarna och välkomnar alla intresserade.

Våra ubåtar hör till världens absolut bästa, svåra att upptäcka och hantera för fienden och besättningarna är extremt skickliga. Det är vida känt även internationellt. Bland annat minns många när vi deltog i en övning i Medelhavet och såg allt men aldrig syntes till och såklart när vi agerade fiende i övning med amerikanska flottan i Stilla havet och ”sänkte” bl a ett hårt skyddat hangarfartyg!

Nu ges alltså möjligheten att bli en del av det, från vardagssysslor till skapande av legender. Det här är som sagt speciellt och för att komma i fråga krävs att man genomför och godkänns i en utökad mönstring mot ubåtstjänst (se film nedan) och det ska vara avklarat senast den nionde augusti för den 14 september drar utbildningen igång.


Film: Prövning för ubåtsbesättning (4:17 min)

Försvarsmakten – Jobb & utbildning, med detaljerad info om befattningar samt anmälan (sök på ”ubåt”)

Försvarsmakten – Jobb & utbildning – Jobba i Försvarsmakten – Första ubåtsflottiljen 1.ubflj

Försvarsmakten – Ubåtar

Försvarsmakten – Att jaga en svensk ubåt är bland det svåraste som finns

Läs även Semper Miles: Redan i världsklass och de nya ubåtarna blir ännu vassare och Ubåtsjakt och mer i övning på västkusten samt Stort internationellt samarbete i Northern Coasts 2019 och Åland invaderat och franska ubåtsflottan kämpar för världsfreden

(Bilden är från ett annat tillfälle. Beskuren bild. Foto: Rebecka Signäs/Försvarsmakten. Filmen: Försvarsmaktens Youtubekanal.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]