Foto: William Murphy

Irland lägger order för fler lastbilar från Scania

Det är som bekant inte så ljust vad gäller affärsverksamheten. Det gäller inte minst i tillverkningsindustrin som kräver personal, komponenter och råvaror. Då är det bra att se ljusglimtarna och ha lite på gång.

När det kommer till svenska lastbilar och Scania har bl a irländska försvaret bestämt sig för att uppgradera och sett till att placera sig i orderblocket. Inte mindre än 120 stycken P370 B 4×4 är beställda, avsedda för viktig logistik som trupptransporter, artilleripjäser, tross m m. Dessa kompletterar för övrigt den militära fordonsflottan där den svenska lastbilstillverkaren sedan tidigare är välrepresenterad för bästa förmåga.

Nu närmast har Scania centralt meddelat att man överväger att göra tillfälligt halt för i stort sett all tillverkning i Europa fr o m 25 mars, där just bristen på komponenter för nyproduktion anges. Initialt rör det sig om två veckor och man hoppas kunna gå igång igen så snart som möjligt.

Den irländska ordern är värd 24,6 miljoner Euro, motsvarande drygt 275 miljoner kronor, och ska levereras under perioden 2020-2023.

Scania – P-Serien

Irish Defence Forces

Läs även Semper Miles: Den mest avancerade roboten för RBS 70 till Irland och Leveransen av nya Scanialastbilar till danska försvaret har börjat samt Nära eller redan klart – Drygt 2 000 Scania till Nederländerna och Försvarets nya lastbilar importeras och ställs i ordning

(Bilden är från ett annat tidigare tillfälle, på parad i Dublin. Foto: William Murphy, CC BY-SA 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/)

– Prepared. Irish Defence Forces have ordered 120 TCV 4×4 Scania trucks to be delivered until 2023

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]