Foto: Dmitry Zherdin

MAKS visar Su-57 i luften och för närmare titt bland publiken

Under nästan en vecka pågår den ryska mässan MAKS Airshow i Zhukovsky strax sydöst om Moskva. Den har hållits vartannat år sedan 1993 och är stor, välbesökt och expansiv.

Med både militär och civil inriktning, med deltagare samt besökare från både öst och väst, är det dock fortfarande en väldigt rysk mässa. Landet är ju enormt så av de i år totalt 817 utställarna är 635 från Ryssland. Ingen medverkan över huvud taget från Sverige eller något av de nordiska länderna. Närmaste grannar med representanter på MAKS 2019 är Estland (med 1 företag), Litauen (1) och Tyskland (23).

Det är såklart mer än miljardaffärer i flygbranschen. Här finns massor att se och det bjuds som på alla Airshows intressant att ta del av i luften och på marken.

Det kanske mest häpnadsväckande den här gången torde vara nya stridsflygplanet Suchoi Su-57 som enligt uppgift gör premiär för att både visa upp sig och spänna musklerna i uppvisningsprogram och finnas tillgänglig, uppställd för display bland besökarna på utställningsområdet. Något som garanterat kommer betyda en hel del intresserade – och dignitärer, från den högsta ryska ledningen på en rad områden och inte helt otroligt kanske Putin själv.

Mässan MAKS Airshow pågår 27 augusti till 1 september.


Film: Välkommen till MAX 2019 (2:57 min)

MAKS 2019 – Officiella hemsidan

Zhukovsky International Airport – Satellitbild, karta, gatuvy, bilder m m

Läs även Semper Miles: Ny rysk jakt-attack när Su-57 ändå blir av och Rysslands autonoma attackdrönare kan snart vara i luften samt Flygande bomber och hagelgevär med vingar när Ryssland provar sig fram och Ryssland redo att leverera även Su-35 till Turkiet

(Bilden: Sukhoi T-50 stealth multirole aircraft, från ett tidigare tillfälle. Foto: Dmitry Zherdin, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en. Filmen: Aviasalon JSC, Youtube-kanal.)

– Russian Airshow MAKS to present Su-57, this time in both air programme and on static display among visitors, for the first time

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]