Foto: Säkerhetsdagen i Täby

För tryggare vardag, möten och handel på Säkerhetsdag

Samhällssäkerhet och trygghet är allt viktigare bitar för såväl enskilda medborgare som för näringsidkare. Att kunna röra sig i det allmänna rummet och i en handelsmiljö och samtidigt veta att det finns de som är där för att hålla koll och skapa trygghet är en rimlig vision, minst sagt.

I Täby har branschen skapat ett växande event för att lyfta fram, presentera och informera kring just det här. Ett mycket bra initiativ av den sort som skulle kunna tas efter och vara nyttigt på flera håll i landet.

Det här kan man nalkas från flera håll. På den årliga Säkerhetsdagen i Täby samlar man och skapar nätverkande för i första hand det lokala företagandet. Ett levande och utvecklande handelsområde är viktigt för samhällsservicen av alla de slag. En levande, säker stadskärna med mycket rörelse och platser för handel, som t ex köpcentrum, utgör ju fundamentala ytor där vi alla kan mötas och utföra våra dagliga ärenden.

Att uppmärksamma det många tar för givet ger medvetenhet samt ”ringar på vattnet”. I just Täby är man stolta över gymnasieleven Gustav som uppmärksammades nationellt när han för något år sedan på sin moped, med sin blotta närvaro, beslutade sig för att ”patrullera” och bidra till säkerhet och ordning. I år kommer han tilldelas ett nyinstiftat pris på 5 000 kronor för sitt goda initiativ och ideella arbete.

Bland utställarna och medverkande finns aktörer som Bilia Täby, Brandkåren Täby, CLS AB/Wisehouse, Datareal AB, fastighetsbolaget Klövern, Larm Assistans Sverige AB, Låspartner AB, NVSS Security AB, Precise Biometrics AB, SKLK Säkerhet o Krisledningskonsult AB, Skärgårdsgymnasiet, Säkerhetscentralen AB och TMP Alarm AB.

Läs även Semper Miles: Frivilligt engagemang för att hjälpa polisen och Nödnumret och nödnumrets dag samma i hela EU samt Ny lag kan ge färre lycksökande fotografer på olycksplatser och Skyddad mot brand? 400.000 saknar fungerande brandvarnare

(Bilden, foto: Säkerhetsdagen i Täby.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]