Foto: Jonas Holmberg/Försvarsmakten

I hetluften över och kring Vänern

Under vecka 15 genomförs flygövning STEK 24 över västra Sverige. Som vid tidigare tillfällen är det mycket knapphändigt med uppgifter utöver info om restriktioner till civil trafik. Hysch-hysch eller inte, nu är det i alla fall dags igen.

Övningsområdet, ”inom ett område runt Karlstad” kommer att ta stora delar av luftrummet över Vänern och områden där omkring i anspråk. Grovt uppskattat från omkring Torsby i norr, Kållandsö (ovan Lidköping) i söder, bort emot Färjelanda och Ed i väst samt Laxå, Karlskoga och Kopparberg i öst (se info inklusive kartöversikt från Luftfartsverket länkat nedan).

För ännu bättre och starkare svenskt försvar ska det självklart ges utrymme att flygöva i samtliga miljöer. Högt och lågt längs gränser, kuster och hav, och i inlandets skiftande förutsättningar och möjligheter. Det är nog de allra flesta med på. Inte minst här, där det eventuellt ges tillfälle att under perioden 9-11 april stundom få syn på och höra vårt Flygvapen i aktion.

Luftfartsverket – AIP Supplement Sweden

Försvarsmakten – Flygvapnet

Läs även Semper Miles: Beredskapskontroll med Hemvärnet och Flygvapnet i gemensam insats och Det ser ut att bli tittarsuccé för Försvarsmakten igen samt Nya flygplan beställda från Tyskland och Sveriges enda bevarade krigsflygfält

(Bilden är från ett annat, tidigare tillfälle och sammanhang. Något beskuren bild. Foto: Jonas Holmberg/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]