Foto: Copyright Saab AB

Brittiska försvaret beställer avancerade träningssystem

De svenska träningssystemen är världskända, mycket uppskattade och levererar fortsatt den modernaste tekniken som finns att tillgå på marknaden.

Det vet brittiska försvaret som använder tränings- och simuleringssystem från Saab sedan 30 år och som nu ser nu till att säkra ytterligare, uppgraderad kapacitet. I dagarna har man tecknat ett nytt treårigt kontrakt för Instrumented Live Training (ILT-D), en typ av system som bygger på laser-, radio- och GPS-teknik och som används för att simulera effekter av direkt och indirekt eld.

Vår teknik bidrar till att stärka Storbritanniens träningsförmåga och till ökad interoperabilitet vid övningar med andra länder, vilket är allt viktigare i en orolig omvärld”, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics, angående affären i ett pressmeddelande.

Det aktuella kontraktet är värt motsvarande cirka 730 miljoner svenska kronor och löper över kommande tre år men inkluderar möjligheten att utöka perioden för mer fram till 2030.

Saab – Training and simulation

Saab – Live training

Läs även Semper Miles: Fler beställningar för svenska tränings- och simuleringssystem och Nytt effektivt övningssystem för M4 (och mer) beställt samt Virtuell utbildning för samtliga förband och First Person Shooter-system för amerikanska soldater

(Bilden är en illustration från ett annat tillfälle. Något beskuren bild. Foto: Copyright Saab AB.)

– New contract for Saab Instrumented Live Training capability to the British Army

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]