Foto: Helene Nyberg/Försvarsmakten

Det ser ut att bli tittarsuccé för Försvarsmakten igen

Missa för sjutton inte försvarets senaste dokumentärserie ”Vägen till stridspilot”. En unik inblick med fullt fokus på utbildningen och yrket. Vad innebär det, vad krävs och vad gör de egentligen? Svaren och mer finns här.

Från början var det sagt att bli en serie i 16 delar men det visar sig bli bättre ändå. Senaste budet anger nämligen 17 avsnitt. Stora möjligheter till succé och en rejäl tittarskara (som t ex med den tidigare ”Jägarsoldat”).

Vägen till stridspilot premiärvisas onsdag den 18 november klockan 21:00 – och då släpps tacknämligt även del 2 och 3.

Därefter kommer avsnitten i sjok med en veckas mellanrum: 4-7 den 25 november, 8-12 den 2 december och 13-17 den 9 december. Kan ses när som helst och delas upp så det passar varje individ bäst men för de allra flesta lär det bli ett slags utdraget sträckkollande så fort tillfälle ges.

Lättillgängligt via Youtube men den här typen av produktioner som är både spännande och informativa borde väl även kunna beredas plats och hävda sig väl i någon kanal på TV (det har ju trots allt köpts in och visats liknande grejor från andra länder).
Nåväl, vi får tipsa så många som möjligt och glädjas Online så länge. På onsdag kväll drar försvarets senaste dokumentärserie igång. Inte missa!

Trailer: Vägen till stridspilot (1:45 min)

Försvarsmakten – Vägen till stridspilot (Här finns serien!)

Försvarsmakten jobb – Stridspilot

Försvarsmakten jobb – Vill du bli pilot?

Försvarsmakten – Laseropererade ögon nu godkända för samtliga pilotkategorier

Läs även Semper Miles: Våra stridspiloter finslipar på låg höjd en längre tid och Hastigt framåt, nu även med Meteor för Gripen E samt Utökat vad gäller samarbetet kring alternativbaser i Norden och Dokumentär om vägen till att bli jägare producerad av K 3

(Bilden är från ett tidigare övningstillfälle. Foto: Helene Nyberg/Försvarsmakten.)

– New documentary from the Swedish Armed Forces. 17 episodes on how to become a Fighter Pilot premieres on Wednesday evening

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]