Foto: Melina Westerberg/Försvarsmakten

Flygskolan i luften kvällar och nätter

Här har det övats mörkerflygning med gott resultat förr och det har blivit dags igen.

Enligt uppgifter från Luftstridsskolan (LSS) väntar kvälls- och nattflygningar med helikopter, lokalt med ca 60 kilometers radie runt Sveg. Området är sedan tidigare ett riksintresse för Försvarsmakten och den här typen av övning i och kring Sveg är återkommande sedan många, många år. Resurser på flygplatsen finns och det blir visst riktigt svart och utmanande om nätterna här i trakterna.

Viss trafik kan förekomma dagtid men fokus för flygningarna ligger såklart under dygnets mörka timmar i vecka fyra och fem. Angiven tid är 18:00-02:00 mellan den 25 januari och den 4 februari.

Samtidigt pågår som bekant mörkerövningsverksamhet just nu ute på helikopterskvadronerna i Ronneby, Linköping och Luleå. Det gäller att passa på!

Luftstridsskolan

Flygvapnet

Försvarsmakten – Jobb och utbildning – Helikopterpilot

Läs även Semper Miles: Mer mörkerflygning för Helikopterflottiljen kommande veckor och Uppgraderingar och ny färg för finska helikoptrar samt Skolelever ”rycker in” för en givande vecka med LSS och Nya helikoptrar höjer polisens förmåga mot terror och brottslighet

(Bilden är en illustration från ett annat tillfälle och sammanhang. Beskuren och något bearbetad. Foto: Melina Westerberg/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]