Foto: Försvarsmakten

Mer mörkerflygning för Helikopterflottiljen kommande veckor

Det är mycket att ta in och underhålla för våra piloter i försvarets och samhällets tjänst.

Under hösten genomförde Helikopterflottiljen under ett par månader särskilda mörkerflygningsaktiviteter fördelade från norr till söder. Nu fortsätter man med ungefär samma omfattning.

Flygningarna sker från helikopterskvadronerna i Luleå (måndag-torsdag vecka 3, 5, 7 och ev 9), Linköping (tisdag-torsdag vecka 3-7 plus torsdag vecka 12) och Ronneby (onsdag och torsdag vecka 2-12).

Torgny Törestrand, Flygchef Helikopterflottiljen, förklarade syftet med mörkerflygning mycket bra redan till höstens övningar och det gäller alltjämt: ”Våra besättningar ska kunna agera för Sveriges försvar eller för att hjälpa samhället i händelse av kris, året runt och i alla ljusförhållanden. Det är för att vi som medborgare skall kunna vara trygga även nattetid som våra helikoptrar kanske kommer att höras i mörkret när vi tränar våra färdigheter.” Fullt förståeligt och det tackar vi för!

Försvarsmakten – Helikopterflottiljen (Hkpflj)

Försvarsmakten – Jobb och utbildning – Helikopterpilot

Helikopter 14
Helikopter 15
Helikopter 16

Försvarsmakten – Flygvapnet

Läs även Semper Miles: Mer muller i mörkret att se fram emot och Stort grattis och tack Helikopterflottiljen samt Mörkret börjar äntligen ge vika och Behov och vision i jätteprogram för samtliga nya helikoptrar

(Bilden är från ett annat tidigare tillfälle. Foto: Försvarsmakten.)

– More Night Flight operation exercises for the Helicopter Wing during upcoming weeks

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]