Foto: Kristoffer Olofsson/Försvarsmakten

Skolelever ”rycker in” för en givande vecka med LSS

Intresset och stödet för vårt totalförsvar och för Försvarsmakten ökar och man bemöter det bl a med att stundom bjuda in till aktiviteter av olika slag, inte minst riktat till ungdomar.

Nu går vi in i tider av prao (praktisk arbetslivsorientering) igen och på flera håll välkomnar vårt försvar elever som vill veta mer om uppdraget, jobbet och karriärmöjligheter.

Luftstridsskolan (LSS) i Uppsala anordnar en komplett praovecka 20-24 april fylld med aktiviteter där deltagarna dessutom bor på garnisonen. Perfekt för den som vill träda in i den här världen och få kännedom om och inte minst uppleva mer av försvaret i allmänhet och LSS i synnerhet. ”Du kommer att få testa på flera praktiska och teoretiska moment, bära uniform och få genomföra olika studiebesök på förbandet. Under veckan kommer du få möjlighet att utmana dig själv samtidigt som du lär dig mer om Försvarsmakten.”

Öppet för elever i årskurs 8 och 9. Sista anmälningsdag till praovecka med Luftstridsskolan är fredag den 14 februari. Se direktlänk nedan!

Luftstridsskolan – Ansökan prao LSS 2020, med ytterligare information, krav och anmälan (PDF)

Försvarsmakten – Luftstridsskolan

Läs även Semper Miles: Chans till praovecka på Helikopterflottiljen och Nyttig inblick och spännande prova på under sportlovet samt Tre dagar flygbuller utlovas när våra piloter tränar och Gott om delad läsning från Försvarsmakten

(Bilden från strax innanför vakten till Uppsala garnison är från ett annat, tidigare tillfälle. Beskuren bild. Foto: Kristoffer Olofsson/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]