Foto: Joel Thungren/Försvarsmakten

Det kommer att smälla rejält när Hemvärnet övar i staden

Till helgen blir det livat med extra hög militär närvaro när Hemvärnet övar i Växjö. Det har meddelats att allmänheten på sina håll ska vara beredd på trupprörelser och aktivitet inne i centrala staden.

Även regelrätt strid i bebyggelse står på programmet, något som man avser att särskilt ge sig på i och kring före detta Quality hotel i Fagrabäck i östra delarna av Växjö.

Det kommer att bli mycket kamouflagefärgat och det kommer att öppnas eld och, enligt övningsledningen, smälla en hel del (med övningsammunition, ”lösa skott”), särskilt under lördagen.

Hela Sverige ska försvaras och det måste såklart övas i såväl skogsterräng som i stadsmiljö. Något som löpande sker runt om i landet. Den här gången, i slutet av vecka 6, för centralorten Växjös och Växjöbornas skydd. Mycket bra!

Hemvärnet – Kalmar- och Kronobergsgruppen

Hemvärnet – Bli hemvärnssoldat

Försvarsmakten – (Om) Hemvärnet

Läs även Semper Miles: Ett år med nya Rikshemvärnschefen och Nya boken Maria är med i Hemvärnet lyfter fram, förklarar och hyllar samt Hundratals nya pickuper för militären i Norge och kan även vara på gång i Sverige och En dryg veckas strid i bebyggelse i Sverige för finska jägarförband

(Bilden är från en annan, tidigare hemvärnsövning. Foto: Joel Thungren/Försvarsmakten.)

– Home Guard battalion to conduct military exercises in Växjö City this coming weekend

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]