Foto: FMV Info

Behov av mer kontorsyta på Tre Vapen stöter på hinder

Försvarsmakten flyttar ut staber och högkvarteret ur centrala Stockholm medan Försvarets materielverk (FMV) blir kvar och man är trångbodda. För att råda bot på det behövs mer yta och det ser ut att bli en temporär ny kontorslösning, en paviljong med tre våningar om 2 700 kvadratmeter i anslutning till de befintliga lokalerna på Värtavägen 42, nordvästra Gärdet.

Byggnadslovet, som tillåter paviljongen under fem år, är klart men enligt uppgift har detta överklagats. Trots att det rör sig om ett tidsbegränsat provisorium med krav på total återställning finns en rädsla att nybyggnationen ska inkräkta för mycket på grönområdet samt genom åren kunna anses etablerad och bli kvar.

Hur lång tid Länsstyrelsen behöver för att behandla talan mot bygget och vad det blir för utfall av detta återstår att se. Under tiden får FMV göra det bästa av de lokaler man har.

Värtavägen 42 – Satellitbild, karta m m

Försvarets materielverk

Läs även Semper Miles: Snart dags att lämna huvudstaden för säkrare och bättre placering och FMV:s avskilda men välkända superanläggning samt Nya uniformerna är här och ska testas av svenska soldater och Avtal och order tecknat för senaste granatgeväret till Försvarsmakten

(Bilden: Huvuddelen av FMV finns i byggnaden Tre Vapen i Stockholm. Något beskuren bild. Foto: FMV Info, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.sv)

– The Swedish Defence Materiel Administration need to expand Main office in Stockholm but building permit is appealed

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]