Foto: Mats Nyström/Combat Camera/Försvarsmakten

Årets upplaga av Uppdrag i konfliktzon

Försvarsmaktens överlevnadsskola bjuder tillsammans med Högkvarterets kommunikationsavdelning åter in till specialutbildning ”anpassad efter de utmaningar som kan möta svenska journalister i de riskfyllda miljöer där Försvarsmakten verkar”.

Det handlar om Uppdrag i konfliktzon, kursen som genomförs på Karlsborg under en intensiv vecka där teori blandas med praktiska övningar på olika områden, som grundläggande överlevnad och sjukvård till kännedom om vapen, bomber, stridsfordon och hur man uppträder i fångenskap m m.

Erfarna specialister i svenska Försvarsmakten förmedlar kunskap och erfarenhet som kan göra stor skillnad.

Kursen är känd som mycket seriös och är populär i mediekretsar. Hittills har över 350 deltagare från svenska medier utbildats sedan starten 1996, och Svenska journalistförbundet erbjuder stipendier för att stödja fler att försöka komma med och genomföra Uppdrag i konfliktzon.

Sista anmälan för årets upplaga är 1 april och kursen ges sedan den 9-15 maj.

Försvarsmaktens överlevnadsskola (Fös)

Försvarsmakten – HKV – Kommunikationsavdelningen

Läs även Semper Miles: Medvetenhet och skydd mot risker vid arbete i konfliktområden och Starkt försvar i utveckling i journalistiskt trendbrott samt Fler än någonsin gör tummen upp för Försvarsmakten och Ny lag kan ge färre lycksökande fotografer på olycksplatser

(Bilden är från ett annat tillfälle och sammanhang. Beskuren bild. Foto: Mats Nyström/Combat Camera/Försvarsmakten.)

– Swedish Armed Forces specialists educate media personnel about to work in Conflict Zones

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]