Foto: NATO North Atlantic Treaty Organization

Airsoftversion av HK416 för övningar i franska armén

Övning ger färdighet och uppfinningsrikedom och anpassning är att beakta för att få det gjort på bästa, säkra och kanske billigaste sätt.

Nu senast har det rapporterats om att franska armén satsar på Airsoft, en slags elektrisk luftvapenversion som skjuter plastkulor, av deras senaste enhetsvapen HK416 F (anpassad HK416 A5) som nu successivt ersätter FAMAS efter drygt 30 års tjänst.

En del kanske ser det här som uppseendeväckande men faktum är att alternativet med just Airsoft redan anammats och används professionellt på flera håll i världen.

Heckler & Koch och Umarex har licensierat franska Tactical Equipments att exklusivt utveckla, tillverka och distribuera de nya övningsvapnen (för franska marknaden?) som benämns HK416 F-S och ska i första hand användas för handhavande och stridsmoment på kort håll samt i urbana, trånga utrymmen.

Armée de Terre

Tactical Equipments

Umarex

Heckler & Koch

Läs även Semper Miles: US Coast Guard köper in högkvalitativa airsoftvapen och Bruket av lös ammunition som vi känner det på väg att fasas ut samt Ny ”pang” till franska försvaret och i skapligt antal och First Person Shooter-system för amerikanska soldater

(Bilden är från ett annat, tidigare tillfälle. Foto: NATO North Atlantic Treaty Organization, Flickr, CC BY-NC-ND 2.0)

– Licenced Airsoft training version of new HK416 F for French Army

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]