Foto: US Marine Corps photo by Sgt Thomas J Griffith

US Coast Guard köper in högkvalitativa airsoftvapen

USA:s kustbevakning använder numera Sig Sauer P229 och har just bestämt sig för att även införskaffa SIG AIR Pro Force P229. En smula underligt kan en del tycka eftersom det rör sig om så kallade Airsoftvapen. Men det är inte alls dumt. En kopia mellan den äkta varan och blue guns kan man lite slarvigt säga.

De nya pistolerna är inte heller vilka replikor som helst utan levereras av Sig Sauer själva. Exakta kopior vad gäller utseende, vikt, funktion och hantering och de kommer utgöra en viktig del i kommande utbildning och övningssituationer. Tillverkade av metall och polymera plaster och med gasdrivning levererar de en utgångshastighet på drygt 100 m/s med en räckvidd på ca 15-24 meter (50-80 feet).

Ett säkrare och billigare alternativ för att öva vapenhantering, banskytte, insatssituationer m m.

För den som finner den här lösningen intressant har Sig Sauer i ett pressmedelande berättat att den aktuella SIG AIR Pro Force P229 kommer att släppas till allmänheten nästa år.

Sig Sauer

Läs även Semper Miles: P320 X-Carry blir Danmarks nya pistol och Försvarsmakten säger nej till EU-förslag mot legala vapen samt Europamästarna Sverige nu på stenhårda prickskytte-VM och Tvärstopp i upphandlingen av Tysklands nya automatkarbiner

(Bilden: Kustbevakningspersonal skjuter skarp Sig Sauer P229. Foto: US Marine Corps photo by Sgt Thomas J Griffith, CC0 PD.)

– US Coast Guard acquire the SIG AIR Pro Force P229, Airsoft gun. Safe and economic for educational and exercise purposes

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]