Foto: © Copyright Bill Nicholls

Storbritannien firar Armed Forces Day

Under veckan som gått med final idag hyllar man sin försvarsmakt med uppskattning, flaggor, parader och allehanda stora och små samlande militära event runt om i hela Storbritannien.

Ett allmänt erkännande och stöd varje år den sista lördagen i juni för de män och kvinnor som ställer upp och arbetar för fred och säkerhet, nationellt och internationellt inklusive deras familjer.

Det firas även i år och även om det inte blir av den magnitud som man är van vid ser det ut som att mycket av det som planerats kommer kunna genomföras trots den pågående epidemin. En del publikt mer eller mindre som det var tänkt medan annat flyttat ut på nätet. Men firas ska det!

Vi saluterar vördnadsfullt och ser fram emot något liknande, rikstäckande för vårt (total-)försvar här hemma.

Armed Forces Day – Officiella hemsidan

Royal Navy

British Army

Royal Air Force

Läs även Semper Miles: Parader i det offentliga för heder och vi-känsla och Fanfesten inte riktigt densamma men man bjuder till och det med största värdighet samt Annorlunda veterandag kan nå, förstås och uppskattas av fler och Framtiden säkrad när SA80-familjen fixas och moderniseras igen

(Bilden är från ett tidigare år. Närvaro överallt. Foto: © Copyright Bill Nicholls, CC BY-SA 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/)

– Armed Forces Day events all over Britain on 27th June

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]