Foto: Johanna Herbst/Dreamhack

Försvaret med när Dreamhack slår upp portarna för 25:e året?

Årets vinterversion av Dreamhack närmar sig och samlar tiotusentals deltagare och besökare vilket gör det här till mer än världens största datorfestival, LAN-party m m. Det här engagerar en enorm skara av framförallt unga och yngre vuxna och blir en naturlig plats för att nå intressanta, duktiga målgrupper.

Vi tog en snabbtitt på listan över medverkande i bl a Expo-loungen och fann att utöver mängder av hippa företag är polisen på plats för att synas, höras och säkert också väcka tanken om (IT-)jobb och karriärmöjligheter. Försvarsmakten har varit noggrant representerade och uppskattade tidigare år, särskilt på vinterupplagorna, men står inte att finna 2019. Oroväckande men å andra sidan har det hänt förr, där man varit totalt osynliga och tagit av locket först i och med att halva Dreamhack passerat. Kanske är det så även i år?

Eventet i sig är en framgångssaga och i år firar Dreamhack 25 år! Man har tagit sig ruskigt långt från den första nätverksträffen för 30 entusiaster som hölls i en skola i Malung 1994. Nuförtiden arrangeras Dreamhack två gånger om året i Sverige, en sommar och en vinter och lockar kring 50-60 000 varje gång, plus ytterligare miljoner på distans genom de digitala kanalerna.

Dreamhack Winter 2019 arrangeras som vanligt på Elmia i Jönköping och pågår fr o m torsdag den 28 november t o m söndag den 1 december.


Film: DreamHack Winter 2019 Official Trailer (1:21 min)

Dreamhack Winter 2019 – Officiella hemsidan

Biljetter till Dreamhack Winter 2019

Försvarsmakten – Jobb & utbildning

Om Försvarsmakten

Om Polisen (inklusive jobb och utbildning)

Läs även Semper Miles: Virtuell utbildning för samtliga förband och Hela jorden tillgänglig i unik högupplöst 3D samt Viktig kunskap om vårt totalförsvar i kurs på nätet och Hitta din plats bland hundratals lediga jobb i försvaret

(Bilden är från ett tidigare år. Foto: © Johanna Herbst/Dreamhack. Filmen: DreamHack Youtubekanal.)

– The Swedish Police is onsite to inform and recruit at the World´s largest digital festival. Will the Armed Forces attend Dreamhack Winter 2019 too? The perfect place to reach out to young men and women

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]