Foto: Mats Nyström/Försvarsmakten

Arbetslivsorientering med LSS på Uppsala garnison

För ungdomar som går i årskurs 8 eller 9 öppnas nu en mycket eftertraktad möjlighet. Luftstridsskolan (LSS) bjuder in till Prao i Uppsala med en unik inblick i Försvarsmaktens, Flygvapnets och Luftstridsskolans verksamhet.

Under vecka 15, alltså den 8-12 april, får ett begränsat antal elever under god handledning lära mer och prova på att jobba inom försvaret med såväl teoretiska som praktiska aktiviteter – uppgifter, funktioner och materiel, utbildnings- och karriärmöjligheter med mera.

Observera att svenskt medborgarskap och personnummer är ett krav då verksamheten bedrivs på militärt skyddsobjekt.

Ja, det här händer längre fram i vår men med förväntat stort intresse och begränsat antal platser uppmanas de intresserade att ansöka så snart som möjligt (senast 22 februari) via e-postadress här under. Eventuella frågor kring Praoveckan kan även ställas den vägen.

Prao med Luftstridsskolan (anmälan/frågor): lss-rekrytering@mil.se

Luftstridsskolan (LSS)

Flygvapnet

Läs även Semper Miles: Flygvapnet och Försvarsmakten visar upp sig i Uppsala och Frivilliga flygkåren har flyttat samt Tjejskräll på Rikshemvärnschefens ungdomstävling och Det finns plats för dig i frivilligförsvaret

(Bilden är från ett annat, tidigare övningstillfälle på Uppsala Garnison. Något beskuren bild. Foto: Mats Nyström/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]