Foto: Kristina Swaan/Försvarsmakten

Försvarsministern i möten viktiga för Sverige och Finland

Idag den 8 februari befinner sig försvarsminister Peter Hultqvist på arbetsbesök i Finland, inbjuden av sin finska motsvarighet och kollega Jussi Niinistö.

Enligt uppgift från båda länder är syftet att diskutera ytterligare fördjupat bilateralt samarbete, frågor med anknytning till det nordiska försvarssamarbetet Nordefco, Sveriges och Finlands EU- och Natosamarbeten samt regionala försvarssamarbeten. Även försvarsmaterielsamarbete och det säkerhetspolitiska läget nämns i sammanhanget.

Hultqvist kommer i och med sitt besök idag också att träffa Finlands president Sauli Niinistö.

Det fördjupade svensk-finska försvarssamarbetet skapar kontinuitet, förutsägbarhet och långsiktighet och förbättrar våra länders gemensamma försvarsförmåga”, säger försvarsminister Peter Hultqvist i ett uttalande inför dagens möten.

Läs även Semper Miles: Sverige och Finland allt närmare för varandra och I över 80 internationella övningar och samarbeten även 2018 samt Svenska enheter i full aktion över finska Karelen och Snart dags för provsystem av nya uniformen och test på förband

(Bilden är från ett tidigare tillfälle. Undertecknandet av samförståndsavtalet och firandet av den finska marinen i juli 2018. Beskuren bild. Foto: Kristina Swaan/Försvarsmakten)

– During Friday, Swedish Defence minister Hultqvist visiting the President of Finland and the Finnish Defence minister

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]