Foto: Riggwelter

Till minne av de poliser som avlidit i arbetet för ett tryggare och säkrare samhälle

För första gången genomfördes den 5 oktober en minnesdag för att hedra poliser och polisanställda som omkommit i tjänsten.

Anhöriga och kollegor fanns på plats för ceremoni i Kungsholmens kyrka i Stockholm och klockan tolv hölls en tyst minut, på plats och ute bland tjänstgörande personal, påannonserat via polisens kommunikationssystem. Det har också gjorts i ordning en digital minnesplats på polisens intranät.

Att vara polisanställd medför ibland risker, och vi ska uppmärksamma och minnas de som avlidit i tjänsten i olyckor eller insatser i samband med att de arbetat för ett tryggare och säkrare samhälle”, berättar rikspolischef Anders Thornberg.

Minnesdagen blir årligen återkommande den första lördagen i oktober med den större ceremonin vartannat år.

Polisen – Omkomna polisanställda hedras på minnesdagen

Läs även Semper Miles: Öppet för ansökan till Nationella insatsstyrkan och Nya helikoptrar höjer polisens förmåga mot terror och brottslighet samt Behoven för tullen och polisen kommer med all rätt att kosta och Frivilligt engagemang för att hjälpa polisen

(Bilden är från ett annat sammanhang. Foto: Riggwelter, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.sv)

– Swedish Police Memorial Day for the first time. Will be held annually first Saturday in October

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]