Foto: Riggwelter

Öppet att ansöka till polisutbildning året runt

När öppnar sig möjligheten att söka till polisutbildningen nästa gång? Det är det säkert en och annan som går omkring och undrar. Svaret är lika enkelt som överraskande, att det nu går att söka när som helst!

Från och med januari 2020 gäller en ny antagningsprocess som, till skillnad mot tidigare ansökningsperioder inom fasta datum, håller öppet varje dag året runt. En klart smidigare variant. Den möjliggör även snabbare besked om antagning där man nämner 30 dagar från ansökan istället för 30 veckor.

Antagningskrav och tester är desamma som innan liksom möjligheten att läsa på fem orter spridda över landet samt även på distans.

Den nya antagningsprocessen trädde i kraft den 2 januari. Läs mer om ansökan, krav, test, antagning, utbildning, om yrket m m via länkarna nedan.

Polisen – Jobb och utbildning

Läs även Semper Miles: Ökat intresse och förtroende för försvar, säkerhet och ordning och Svensk Polis utrustas med Tasers samt Sverige och USA kopplar samman fingeravtrycksregistren och Frivilligt engagemang för att hjälpa polisen

(Bilden är från ett annat, tidigare sammanhang. Foto: Riggwelter, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.sv)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]