Foto: Holger.Ellgaard

Kommande heldag och galakväll med och för vårt blåljus

Det blir en blå dag för hela familjen när vår blåljuspersonal uppmärksammas och hyllas på och kring Cirkus på Djurgården i Stockholm. En alldeles speciell chans att träffa de som dygnet runt och året runt arbetar för allas trygghet, säkerhet och välmående.

För första gången arrangeras den här flerstegsraketen som pågår hela dagen med evenemangen Blåljusdagen, Blåljusparaden, Blåljusgalan (med påföljande efterfest).
Möt polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård, kolla in gamla och nya fordon och utrustning, hör mer om jobben, delta i aktiviteter m m.

Till aftonen blir det sedan dags för Blåljusgalan. Kvällens konferencier Mark Levengood presenterar och håller ihop ett spännande, färgsprakande program med hyllningar, utmärkelser och underhållning ”tillsammans med kända artister”. Se länken ”Blåljusgalan” nedan för mer info och biljetter till galakvällen och efterfesten.

Ett gott initiativ för att samla och uppmärksamma och utöver det går allt överskott från denna dag till de arrangerande stiftelsernas välgörande verksamheter – Zonny, Blåljus i Samverkan och Brandmännens Cancerfond.

Tid och plats: Lördag den 4 maj, 11:00-15:00, 20:00-21:30, 21:30-01:00. Cirkus Arena & Restaurang, Djurgårdsslätten 43-45, Stockholm (klicka här för karta, satellitbild, gatuvy m m)

Blåljusgalan – officiell hemsida med info, länk till biljetter m m

Stiftelsen Zonny
Blåljus i samverkan
Rädda räddarna – Brandmännens cancerfond

Läs även Semper Miles: Nödnumret och nödnumrets dag samma i hela EU och Nationellt kamerasystem på bred front mot brott samt Bättre kontroll inför arbete med barn och unga och Ny lag kan ge färre lycksökande fotografer på olycksplatser

(Bilden: Utryckningsfordon i arbete. Foto: Holger.Ellgaard, CC BY-SA 3.0, https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.sv)

– A full day with and for our police, fire fighters and emergency personnel

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]