Foto: Hampus Hagstedt/Försvarsmakten

Att ta hänsyn till och försvara miljön

När man ofta befinner sig och verkar i vår vackra miljö, på land, i luften och till sjöss, är det av stort värde att samtidigt vara så rädd om den som man bara kan. Försvarsmakten tar stort ansvar även på den fronten och arbetar för att möta hållbarhetskrav och nationella miljökvalitetsmål.

Varje år redovisas erfarenheter av miljö- och hållbarhetsarbetet i en utförlig rapport och nu är den senaste här. Viktigt, innehållsrikt, lätt att ta till sig och tillgänglig för alla att skumma eller gå in i detalj. ”Hatten av för alla medarbetare som dagligen bidrar till ett mer hållbart försvar” säger Försvarsmaktens hållbarhetschef Naznoush Habashian.


Försvarsmaktens miljöredovisning 2019 (PDF)

Samarbete för stabilitet och miljö

Internationellt miljösamarbete

Hållbar upphandling

Revingeheds magiska miljö för växter och djur

Läs även Semper Miles: Stark hänsyn till natur och miljö och Schweiziska och svenska försvaret värnar landet och miljön samt Svenska flygplan för brandbekämpning i beredskap från Saab och Liten men kaxig

(Bilden är från ett annat tillfälle. Försvarsmaktens Vinterenhet tillsammans med scoutledare och scouter i Sareks nationalpark. Något beskuren bild. Foto: Hampus Hagstedt/Försvarsmakten.)

– Latest environmental report presented from the Swedish Armed Forces

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]